Vizualab je studio za grafičko oblikovanje, osnovan u Zagrebu 2015. godine. Studio je, nakon višegodišnjeg rada u različitim reklamnim agencijama te paralelnog bogatog freelance iskustva, osnovao i u Zvonimirovu 65 smjestio Darko Kujundžić.

Profesionalni afiniteti prema grafičkom oblikovanju te osobni afiniteti prema glazbi, filmu i generalno kulturnoj praksi u velikoj su mjeri oblikovali profil poslova koji se nalaze u našem portfelju.

Iako primarno orjentirani prema glazbenoj i filmskoj industriji, ne postoje ograničenja pri izboru klijenata i poslova kojma se bavimo. Oblikujemo cjelovite komunikacijske kampanje za zagrebački INmusic festival, regionalni Continental film (distribucija Sony Pictures), grafički oblikujemo projekte velikih reizdanja za izdavača Dancing Bear (Darko Rundek, Majke…) kao i vizualne idenititete za različite festivale, uz rad na svim segmentima kampanja – od početka do kraja realizacije. U “pauzama” između velikih kampanja dizajniramo specijalne koncertne plakate za nekoliciju regionalnih klubova (Močvara – Zagreb, MKC – Skopje…) dok ih za ljubljansku Kino Šišku realizirano u specijalnim limitiranim sitotiskanim nakladama.

Koliko god nas zanima otkrivanje novih i neistraženih područja grafičkog oblikovanja i primjene različitih tehnika tiska, jednakom nas strašću motivira realizacija projekata iz domene digitalne restauracije. Brojna smo izdanja i omotnice za različite nosače zvuka – otisnute nekoliko desetaka godina unatrag, digitalno rekreirali i dali im novi život kroz različita reprint izdanja.

U konačnici – volimo naš posao. To je puno veća garancija – kako od svega nabrojanog, tako i od knjiga i izložaba na kojima su naši radovi predstavljeni – da ćemo povjerene nam projekte realizirati na najbolji mogući način. Javite se.

Područje djelovanja:

– grafički dizajn
– realizacija cjelovitih kampanja
– dtp
– ilustracija
– tipografija
– digitalna restauracija
– priprema za tisak

Neki od naših klijenata su:

INmusic festival, Zagreb
Dancing Bear Records, Zagreb
Continental film, Zagreb
Klub Močvara, Zagreb
Kino Šiška, Ljubljana
Institut Français, Zagreb
Goethe-Institut, Zagreb
Superuho festival, Primošten
Mladinski kulturen centar, Skopje
Zdravo Mladi festival, Skopje
Moonlee Records, Ljubljana
Croatia Records, Zagreb
Dirty Old Shop, Zagreb
Plissken festival, Athens
Geenger Records, Zagreb
Interstellar Records, Linz