BOMBARDER – SPEED KILL & BEZ MILOSTI — LP (REISSUES + ARTWORK RESTORATION + DESIGN)

BOMBARDER – SPEED KILL & BEZ MILOSTI

Sarajevski speed metal bend Bombarder 1989. godine objavio je na kasetnom formatu debitanski album “Speed Kill” a dvije godine kasnije i drugi album “Bez milosti” na vinilnom izdanju. Za izdavačku kuću Nuclear War Now! Productions iz San Francisca realizirana je grafička restauracija i redizajn omota za nova vinilna reizdanja ovih albuma.

Jedini dostupan artwork za izdanje “Speed Kill” bila je kasetna naslovnica. Nakon adaptacije naslovnice na vinilni format, kreiran je i ostatak omota vodeći računa o tome da ostatak vizualnog oblikovanja omotnice izgleda kao da je kreiran u vrijeme originalnog objavljivanja albuma.

Kako originalne radne datoteke omota “Bez milosti” nisu bile arhivirane i dostupne, projekt je uključivao potpunu digitalnu restauraciju originalnog omota. Pored rekreiranja i adaptacije originalne omotnice, oblikovan je i dodatni unutarnji omot koji je stilski pratio izgled originalnog izdanja.

Uz restauraciju i redizajn omota, kreiran je i prateći merchandise program koji je bio uključen uz deluxe izdanja oba albuma.

Klijent/Client:
Nuclear War Now! Productions
(San Francisco, USA)

Godina/Year:
2017.

Info:
— 12” LP artwork restoration + design (jackets, inlay cards, vinyl labels, merchandise)

bombarder-1-speed-kill-front
bombarder-2-speed-kill-back
bombarder-3-speed-kill-inner
bombarder-4-speed-kill-inner
bombarder-6-bez-milosti-front
bombarder-7-bez-milosti-back
bombarder-8-bez-milosti-inner
bombarder-9-bez-milosti-inner
bombarder-5-speed-kill-tshirt
bombarder-10-bez-milosti-tshirt
bombarder-11-patches